Sopulit

”Tuntuuko susta joskus siltä, että koulu- tai harrastuskaverit ei ymmärrä sua tai ettet itse aina ymmärrä kavereita? Kohdellaanko sua eri tavalla kuin muita kavereita? Onko vaikea löytää leikki- tai pelikavereita?”

Mitä? Sopulit on vertaisryhmä noin 4 .- 6.-luokkalaisille lapsille. Sopulit on tarkoitettu niille lapsille, joilla on välillä ulkopuolinen tai yksinäinen olo. Ohjaajina toimivat 6.-luokkalainen kaikkien kaveri ja sen kotoa tuoma aikuinen yhdessä Aistin vertaisohjaajien kanssa.

Tapaamiset aloitetaan meemipajalla kuulumiskierroksella, jonka jälkeen leikitään, askarrellaan tai pelaillaan yhdessä. Viime kauden suosituin leikki oli Among Us ja sitä on varmasti luvassa myös keväällä! 🙂

Kaikille tapaamisille saa ottaa mukaan itselleen tärkeän lelun tai muun tavaran, jos niin haluaa. On tärkeää, että Sopulit on kaikille kiva paikka, joten ketään ei pakoteta puhumaan, leikkimään tai muulla tavoin tekemään mitään sellaista, jota ei itse halua. Sopuleissa riittää, että olet läsnä ja oma itsesi. Joskus toisille juttelu ja yhdessä tekeminen vaatii aikaa ja tämä on Sopuleissa ok!

Missä ja milloin? Tapaamiset järjestetään Aistin toimistolla Lounatuulet Yhteisötalolla (Läntinen Pitkäkatu 33, 2. krs.). Syksyllä 2023 sopulit tapaavat 11:30-13:00 seuraavina kahdeksana parittomana lauantaina: 

  • 2.9.
  • 16.9.
  • 30.9.
  • 14.10.
  • 28.10.
  • 11.11.
  • 25.11.
  • 9.12.

Aikatauluihin voi tulla muutoksia, mutta tapaamispäivät pyritään pitämään samoina.

Hinta? Lasten ja nuorten vertaisryhmien osallistumismaksu on Aistin jäsenille 60 euroa ja muille 100 euroa. Maksu kattaa kaikki kahdeksan osallistumiskertaa.

Jäsenalennus on 40 % ja sen saa lisättyä verkkokaupan kassalla koodilla JASENALE. Jäsenhinta koskee Aisti ry:n nykyisiä jäseniä ja heitä, jotka ovat viimeistään ostohetkellä hakeneet Aisti ry:n jäsenyyttä kotisivuilta löytyvän lomakkeen kautta. Aisti ry:n jäsenyys on kotitalouskohtainen. Virheellisesti ilmoitetut jäsenalennukset peritään jälkikäteen, jolloin maksuun lisätään 15 € laskutuslisä.

Aistin jäsenen on mahdollista ilmoittautua myös samalla kertaa kahteen ryhmään (Nuorten ryhmä + Peliryhmä / Sopulit + Peliryhmä) lisäalennuksella. Tällöin kahteen ryhmään osallistuva Aistin jäsen maksaa yhteensä 90 euron osallistumismaksun. Jos haluat ilmoittautua kahteen ryhmään, tulee sinun lisätä ostoskoriin yksittäisten ryhmien sijaan toimintaa ja tapahtumia sivulta toivomasi tuotepaketti –> Jäsenalekoodia ei tarvita. Kahden ryhmän alennuksella ilmoittautuminen on osallistujakohtainen, joten osallistujan on oltava sama molemmissa ryhmissä.

Mihin laitan aikuiseni tapaamisen ajaksi? Vanhemmat voivat halutessaan jäädä kahvittelemaan Lounatuuliin lasten tapaamisen ajaksi. Tätä toivotaankin ensimmäisellä tapaamisella, kun kaikki on vielä uutta ja ihmeellistä. (Huom. kukaan ei ole vahtimassa aikuisia, mutta ’kaikkien kaveri’ -sääntö pätee myös aikuisten kahvihuoneessa.)

Mistä saan lisätietoa? Vastuuhenkilönä ja aikuisina Sopuleissa toimivat Jiina Järvinen ja Helena Öhman, Sosionomi AMK. Osallistujat saavat ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen infokirjeen ja tutustumista helpottavan kyselyn ennen ensimmäistä tapaamista. Lisätietoja voi tiedustella sähköpostitse lauantaikerhot @ aistiyhdistys.fi tai helena.ohman @ aistiyhdistys.fi (kirjoita osoite yhteen)

Ilmoittautuminen syksyn ryhmään aukeaa verkkokauppaan keskiviikkona 9.8.2023